fbpx
ISUZU siūlo modernius sprendimus mokinių saugumui

Tikrinant moksleivius vežančias keleivines transporto priemones aptikta nemažai trūkumų. Net 15 autobusų saugos diržai apskritai neįrengti gamyklos, o kai kurie autobusai yra 1988-ųjų gamybos. Vaikų saugumui – modernūs ISUZU sprendimai.

ISUZU gamintojai pristatė naują „ISUZU Novo“ mokyklinį autobusą, kuriame yra ne tik visos moderniausios saugumo sistemos, tokios kaip priekiniai ir galiniai diskiniai stabdžiai, ABS, AEBS, ESC, LDWS ir dienos šviesos žibintai, bet ir moderni sistema, leidžianti stebėti tiek į autobusą įlipančius ar iš jo išlipančius vaikus, tiek jų elgesį salone.

Autobuse sumontuotos 5 vidaus ir 2 išorinės vaizdo kameros. Vidaus kameros  kameros yra skirtos stebėti vaikų įlaipinimą į transporto priemonę bei tai, ar jie prisisegę saugos diržai. Išorinio vaizdo kameros, turinčios 360 laipsnių matymo lauką, leidžia vairuotojui stebėti aplinką, vairuoti saugiau.

Dar viena esminė naujovė – jutikliai, sumontuoti sėdynėse. Vairuotojas monitoriuje gali stebėti, kurios sėdynės yra tuščios, kurios užimtos. Specialūs  jutikliai nustato objekto ar žmogaus svorį, jei jis yra sunkesnis nei 9 kg, ir rodo jį prietaisų skydelio monitoriuje. Jei variklis užgęsta, kai sėdynės jutiklis jaučia svorį, sistema įspėja garsiniu signalu ir įjungia žibintus. Be to, jei vairuotojas palieka automobilį, sistema suaktyvina įspėjimo signalą ne tik vairuotojui, bet ir kitiems eismo dalyviams.

Be to, autobusuose montuojami 3 taškų reguliuojami saugos diržai. Specialūs sėdynėse sumontuoti jutikliai įspėja vairuotoją atkreipti dėmesį į keleivius, kurie neužsisegę saugos diržų. Visi saugos diržai yra reguliuojami pagal vaikų ūgį ir turi dangčius, apsaugančius keleivių kaklus.

Saugumą padidina ir transporto priemonių stebėjimo sistema, bespalviai stiklai, durų apsaugos sistema. Jei uždarant duris jutiklis aptinka tarpduryje esantį žmogų ar kitą objektą, durys automatiškai atsidaro, kad būtų išvengta nelaimingo atsitikimo.

Mokyklinis autobusas gali vežti 29 žmones, taip pat yra vieta bagažui susidėti.

Tekstas: Lina Jakubauskienė

Daugiau

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked