fbpx
CITIPORT 12 CNG IŠRIEDA Į ŠIAULIŲ GATVES
ISUZU didysis Euro turas prasidėjo Baltijos šalyse. Šį kartą per 22 Europos šalis keliauja ISUZU Citiport 12 CNG dujinis autobusas, kuris atvyko išbandymams į Šiaulius.

Į bendrovę autobusas atvyko balandžio 29 d., sumontavus e. bilieto įrangą, įvairiais miesto maršrutais autobusas į miestą išvyko jau šį rytą.
Tai ekologiškas, varomas alternatyviu kuru, atitinkantis Euro 6D standartą žemagrindis miesto autobusas. Esant standartiniam sėdynių išdėstymui, autobuse telpa 24 sėdimos, 68 stovimos vietos, be abejo pritaikyta vieta neįgaliajam ir 3 sulankstomos kėdės. Transporto priemonėje montuojamas Cummins 8900 cm3 variklis su automatine 6 pakopų ZF6AP 1400 EMF pavarų dėže. Iš anksto apgalvojus, atsižvelgiant į darbo sąlygas, reljefą ir transporto sunkumus gali būti pasiūlytas 2 tipų variklis su 280 arba 320 arklių galia.

Autobuso eksterjeras smulkiai apgalvotas – kuro bakas ergonomiškai integruotas į stogo konstrukciją ir suteikia autobusui papildomą žavesį. Vežėjas priklausomai nuo pravažiavimo atstumų pamainos taipogi gali rinktis kuro bako talpą tarp 1520 litrų ir 1175 litrų.

Citiport gali būti įrengti šiandieniniam pasauliui, aktualiausi sprendimai kovai su Covid virusu. 2020 metais ISUZU gamintojai pirmieji pristatė kompleksiškus sprendimo būdus:
  • Visiškai uždara vairuotojo kabina
  • UV-C sterilizacija arba ozonavimas
  • Fotokalistinis filtras
  • Distancinis kūno temperatūros matavimas
  • Apsauginių kaukių dėvėjimo atpažinimo įrenginys
  • Dezinfekcinio skysčio dozatorius
  • Sėdimų vietų davikliai
  • Bekontakčiai sensoriniai sustojimo mygtukai
  • Sėdimų vietų ir grindų žymėjimas
Nepaisant šių sprendimų, modelis turi patentuotą, trišakį turėklų dizainą, erdvesnes vietas prie durų ir vietų, kur dažniausiai kaupiasi didesnis žmonių srautas, tam, kad žmonės nekontaktuotų tarpusavyje, būtų išlaikomi tinkami atstumai.

Autobuso interjeras anksčiau gavo garbingą „Comfort & Ergonomics“ apdovonojimą už komfortą ir ergonomiką, tačiau nuo to laiko tobulinimo darbai tęsėsi. Šiai dienai autobusas išsiskiria ergonomišku, protingu keleivių vietų išdėstymu, kuris turi platų konfigūracijų pasirinkimą, žymėjimo ir informavimo sistemas. Papildomam komfortui prie kiekvienos sėdynės USB jungtys, brailio rašto žymos, išsiuvinėtos vietos neįgaliesiems, pagyvenusiems žmonėms, papildomas rampos, palydinčių praėjimo takų žymėjimas geltona spalva. Numatyta vieta mamoms su vėžimėliais. Prie neįgaliųjų ir senjorų vietų gausu laikiklių, platesnis praėjimas. Autobuse LED apšvietimas, o tai, kad važiuojant autobuse dega tik LED lempos – taupo akumuliatorių ir generatoriaus energiją.

Ergonomiškomis ir komfortas užtikrintas ne tik keleiviams, bet ir vairuotojui: du porankiai, pneumatinė, reguliuojama ne tik sėdyne, bet ir panelė. Tai padeda pritaikyti darbo vietą pagal kūno sudėjimą, aukštį. Patogus išdėstymas, atskirai reguliuojamas kondicionierius vairuotojui ir pakankamai vietos asmeniniams daiktams – daiktadėžė, viršutinių rubų pakaba, gali būti įmontuotas šaldytuvas.

Autobuso išorė irgi ypatinga – patentuotos išorės švieslentės sukuria „time square“ efektą, todėl iš stotelės keleiviai aiškiai mato bėgančią maršruto eilutę.
Visi šie CITIPORT 12 CNG privalumai leidžia jį pavadinti kokybišku, moderniu ir idealiu miesto maršrutams. Patogus ne tik keleiviams ir vairuotojui, bet ir ekonomiškas bei naudingas sprendimas autobuso parkui.
Džiaugiamės, kad net ir karantino metu autobusų gamintojai nenuleidžia rankų, kuria naujus autobusų modelis, juos tobulina bei pritaiko esamai situacijai. O mes jų dėka turime galimybę savo keleiviams pristatyti naujienas. Linkime saugių ir patogių kelionių su šiuo autobusu artimiausias dvi savaites