fbpx

Utenoje riedės ekologiški autobusai

 

Elektra varomi autobusai, kursuosiantys Utenos miesto gatvėmis, – jau netolima ateitis. 2020–2021 m. Utenos rajono savivaldybė (toliau – savivaldybė) planuoja įsigyti keturias modernias, keleiviams patrauklias bei aplinkai nekenksmingas viešojo transporto priemones.

Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų viešojo transporto priemonių parko atnaujinimui numatoma skirti daugiau kaip 1 mln. Eur.
Pagerinus savivaldybės viešojo transporto paslaugų kokybę, gyventojai bus skatinami labiau naudotis viešuoju transportu. Savivaldybės administracija nuolat domisi gamintojais, gaminančiais nedidelius, mieste važinėti pritaikytus autobusus. 

Isuzu autobusų gamintojo atstovas Lietuvoje pakvietė į bandomąjį važiavimą Utenoje autobusu Isuzu City Line. Šio autobuso pagrindu numatoma gaminti ir elektra varomus autobusus.

Bandomajame važiavime dalyvavo ir jį įvertino savivaldybės mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas, savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Romualda Serbentienė, šio skyriaus vyr. specialistė Aida Diržauskienė, UAB „Utenos autobusų parkas“ direktorius Vidas Žvinys ir kt.

„Isuzu City Line autobuso modelis yra labai patrauklus dėl savo dydžio ir patogumo keleiviams ir vairuotojui, ekonomiškumo bei manevringumo, – sakė Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė A. Diržauskienė. – Svarbiausia, kad žemagrindis autobusas yra pritaikytas žmonėms su negalia, jame įrengti liečiamieji paviršiai regėjimo negalią turintiems keleiviams.“

Pagal Utenos miesto darnaus judumo planą rengiamasi pertvarkyti viešojo transporto maršrutus. Dėl to padidės viešojo transporto paslaugų apimtys ir kokybė, prieinamumas gyventojams, sumažės eismo spūstys bei automobilių aplinkos užterštumas CO2, bus plėtojama darnaus judumo infrastruktūra.