fbpx
Vilniuje rieda 10 naujų ISUZU autobusų

Sparčiai atsinaujinantį UAB „Vilniaus viešasis transportas“ transporto parką papildė 10 naujų mažos talpos dyzelinių autobusų ISUZU „Novociti Life“.

 

Sparčiais žingsniais įgyvendindami sostinės viešojo transporto atnaujinimą, tikimės, kad netrukus parke neliks senesnių nei 7 metų autobusų, o gausėjant raudonų autobusų būriui, vis daugiau miestiečių savo kelionėms rinksis viešąjį transportą“, –  sako Vilniaus miesto mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Naujieji autobusai yra kompaktiški, bet tuo pačiu labai erdvūs. Autobuse vienu metu gali važiuoti 58 keleiviai – jame yra 18 sėdimų vietų, įskaitant vairuotojo vietą, 40 stovimų ir viena vieta neįgaliesiems. Šių autobusų salone yra įrengta šiuolaikinė keleivių informavimo sistema, vaizdo kameros, o taip pat keleivių skaičiavimo sistemos. Siekiant maksimalaus keleivių komforto, autobusuose veikia Wi-Fi ryšys, įrengti USB įkrovimo lizdai. Nepriklausoma klimato kontrolės sistema užtikrins, kad žiemą salone būtų šilta, o vasarą – vėsiau. Naujuose „Isuzu Novociti Life“ autobusuose yra įrengti „A juostos“ mygtukai, kurių pagalba vairuotojai galės fiksuoti incidentus ir tuos vairuotojus, kurie ignoruodami taisykles važiuoja viešajam transportui skirtomis A juostomis.

„Šie autobusai ypatingi tuo, kad mažas posūkio spindulys  ir nedidelis, vos 8 metrų, autobuso ilgis leidžia vežti keleivius siauromis miesto gatvėmis, kas itin aktualu, norint pasiekti gyvenamuosius rajonus, įsikūrusius sodo bendrijose“, – teigia UAB „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Rimantas Markauskas.

Pasak Rimanto Markausko, autobusas yra itin ekonomiškas ir 100 km nuvažiuoti sunaudoja 25 litrus degalų, o jame sumontuotas vidaus degimo variklis atitinka Euro 6 emisijos standartą. Autobusų pirkimo vertė 1 782 330 eurų, o pats pirkimas buvo finansuojamas UAB „Vilniaus viešasis transportas“ lėšomis.

Naujieji „Isuzu Novociti Life“ autobusai rugsėjo 28 d. išvažiuos į 115 maršrutą Antakalnis-Rokantiškės-Parko g, kuriame pakeis senuosius autobusus. Šiuo maršrutu autobusai kursuos pagal atnaujintą tvarkaraštį.

 

Tekstas Lina Jakubauskienė 

;